11.13.2004

ég er félagslega svelt sem og vannærð. og því við hæfi að bjóða fólki bara í mat í kvöld. það er svo gaman að múltítaska! mmmm...west african peanut soup... agalega fínt. læt uppskriftina fylgja með fyrir áhugasama. súper (hnegg) auðvelt og frystist vel líka.

WEST AFRICAN PEANUT SOUP
(from "Sundays at the Moosewood Restaurant")2
cups chopped onion
1 Tblsp vegetable oil
1/2 tsp cayenne or other ground chilies
1 tsp grated peeled fresh ginger
1 cup chopped carrots
2 cups chopped sweet potatoes
4 cups vegetable stock or water
2 cups tomato juice
1 cup smooth peanut butter
1 Tblsp sugar
chopped scallions
chopped roasted peanuts

Sauté onion in oil until it is transluscent. Stir in cayenne and ginger. Add carrots and sauté a couple minutes more. Mix in potatoes and stock, bring to a boil, simmer 15 minutes (until the vegetables are tender). Puree the vegetables with tomato juice (and some of the cooking liquid if necessary) in a blender or food processor. Return the puree to the pot. Stir in the peanut butter until smooth. Checksweetness and add sugar if necessary. Reheat gently, using a heat difuser if necessary to prevent scorching. Add more water, stock, or tomato juice to make a thinner soup if desired. Serve topped with plenty of chopped scallions and chopped roasted peanuts.Serves 6-8


annars er sko alveg meira en nóg að gera þessa dagana og líkur á því að ég verði mestmegnis uppí skóla í gradlabbinu fram á kvöld að teikna eða vesinast. því má búast fastlega við að ég pósti hér oft. eða ekki.

...procrastination is the opiate for the masses my friend, not tv.

ok. farin í sturtu. ed segir að það sé táfýla af mér.


No comments: